VERGROOT EENVOUDIG DE VITALITEIT VAN MEDEWERKERS


Als werkgever kun je niet meer zonder vitaliteits­beleid. Maar hoe richt je het in zonder dat het de organisatie veel tijd kost? Jolanda Sappelli (directeur Human Resources bij a.s.r.) en Mariëlle van de Merbel (directeur van a.s.r. Vitality) vertellen over a.s.r. Vitality; het gezondheids­programma dat bewegen beloont.

Mariëlle van de Merbel:

'WE WILLEN PREVENTIEF HELPEN.'

Jolanda Sappelli:

'HET ZET AAN TOT MEER BEWEGEN'

Mariëlle van de Merbel was de tafeldame tijdens de 4e editie van Vitality Circle Live.

Wat levert a.s.r. Vitality op?

"De werknemer van nu kijkt meer dan ooit naar wat een werkgever te bieden heeft”, zegt Jolanda Sappelli. ‘‘a.s.r. Vitality helpt mee om een aantrekkelijke werkgever te zijn én biedt aantrekkelijke voordelen voor zowel medewerkers als werkgevers."

De medewerker wordt niet beloond op basis van zijn/haar gezondheid, maar op basis van hoeveel hij/zij beweegt.

Iedereen kan zich voor a.s.r. Vitality aanmelden en op zijn of haar niveau meer gaan bewegen. Je wordt dus niet beloond op basis van je gezondheid, maar op basis van hoeveel je beweegt. De beloningen bestaan uit cadeaubonnen van Bol.com of bijvoorbeeld Zalando, maar ook uit een cashback op je zorgverzekering.

Een werkgever krijgt met a.s.r. Vitality bijvoorbeeld cashback op de premie voor zijn verzuim- of WIA-verzekering. Hoe meer medewerkers bewegen, hoe hoger de cashback.

Bewegen raakt steeds meer geïntegreerd

Jolanda Sappelli: "Bewegen raakt met a.s.r. Vitality steeds meer geïntegreerd in je dagelijkse activiteiten. Zo voer ik mijn een-op-een-gesprekken bijvoorbeeld in het bos. En eerlijk is eerlijk: het vooruitzicht dat je een Bol.com-bon kunt verdienen, stimuleert mij ook om ’s avonds nog een ommetje te maken."

Belonen werkt

"Bij a.s.r. hebben we zo'n 4000 medewerkers waarvan bijna de helft meedoet. Bij kleinere werkgevers zien we dat het percentage nog hoger is”, zegt Mariëlle van de Merbel. “Wat nog belangrijker is, is dat medewerkers ook regelmatig hun doelen halen. Het concept van belonen helpt dus écht om mensen te stimuleren in beweging te blijven."

a.s.r. Vitality als eerste stap

Wie a.s.r. Vitality interessant vindt, kan zich als werknemer aanmelden via: www.asr.nl/vitality/werkgever. Je kunt het ook aangeven bij je financieel adviseur, die zal dan contact opnemen met a.s.r. Vitality.

DE MEDEWERKER WORDT NIET BELOOND OP BASIS VAN ZIJN/HAAR GEZONDHEID, MAAR OP BASIS VAN HOEVEEL HIJ/ZIJ BEWEEGT.