VOORWOORD


‘Op naar een vitaal 2021’

Fleur Mulders, founder van De Atleetfabriek

'VITALITY CIRCLE: HET MEEST TOEGANKELIJKE VITALITEITS­PLATFORM VAN NEDERLAND'

WAT IS JE WENS VOOR 2021?

Het lukt mij niet om op deze vraag een eenduidig antwoord te geven. Ik heb er zoveel. Ik zou bijvoor­beeld in het nieuwe jaar graag weer net zoveel plezier en liefde willen ontvangen van mijn jonge gezin. Maar ik zou ook graag zien dat mijn voedsel­allergie mijn deur eens een jaartje voorbij­gaat. Met gillende sirenes naar het zieken­huis is toch niet het ideale dessert van een romantisch diner! Toch wens ik misschien wel het meest dat we samen de negatieve gevolgen van de pandemie om kunnen keren! Want dat is zo hard nodig.

WAAROM VITALITEIT?

Door het werk dat we doen met De Atleetfabriek weet ik uit eerste hand wat de gevolgen zijn van deze nieuwe tijd voor de vitaliteit van mensen. Studies laten verontrustende cijfers zien. Als je bijvoorbeeld weet dat we door het vele thuiswerken gemiddeld 2 tot 4 uur per dag langer achter de computer zitten, snap je dat er ergens iets misgaat.

HET IS ER TIJD VOOR

Het zou mooi zijn als we samen een cultuur kunnen bouwen waarin vitaliteit een vast onderdeel van je werkdag is. Waarin werkgevers daar ruimte voor maken en medewerkers elkaar stimuleren en motiveren.

GOEDE VOORNEMENS 2021

Met een serie nieuwe programma’s geven we alvast een duwtje in de goede richting. En ons nieuwe online vitaliteitsplatform ‘Vitality Circle’ biedt straks echt iedereen de mogelijkheid om vitaliteit op de werkvloer van de grond te krijgen. Dat en veel meer lees je in dit online magazine. Veel leesplezier!

En op naar een vitaal 2021

Fleur Mulders